Varför Presidio Pack

"Ingen ska behöva avvika från skolan eller jobbet bara för att man har glömt skydd hemma."

Sad Girl_edited_edited.png

Flertalet kvinnor har mens var fjärde vecka i en stor del av sina liv. Denna kan komma mer eller mindre regelbundet och det finns nog inte en enda kvinna som inte har överraskats av att den ovälkommet har dykt upp en vanlig dag på jobbet eller i skolan eller på träningen. En amerikansk studie visar att hela 64% av kvinnorna har gått hem från jobbet då mensen dykt upp eftersom de inte haft något skydd med sig. Att en sådan olägenhet kan kännas både pinsam och obehaglig är inte svårt att förstå och det borde vara en självklarhet i ett modernt samhälle att hjälp fanns att få på alla toaletter. Så är tyvärr ännu inte fallet men vi tror att många vill vara med och ändra på det!

Vi har skapat Presidio Pack då vi är övertygade om att såväl svenska företag och kommuner som föreningar och organisationer vill göra allt de kan för att ALLA ska känna sig trygga på arbetsplatsen, skolan eller träningslokalen oavsett vilken dag i månaden det är. Kanske har man helt enkelt inte tänkt på denna fråga tidigare då den fortfarande tyvärr till viss del är tabubelagd. Att en så enkel åtgärd som att se till att det finns skydd utlagt kan göra en enorm skillnad för en enskild person. 

Vår mission är att gratis mensskydd en dag ska vara lika självklart som tvål, handsprit och toalettpapper! Läs även om vårt CSR-arbete som är en viktig del i vårt arbete att underlätta kvinnors vardag även på andra platser i världen.